Languedoc-Roussillon

Mange nordboere ønsker at flytte sydpå til Middelhavet, til solen og til varmen. Et godt valg er Pyrénées Orientales eller Aude i Languedoc, hvor vi har Pyrenæerne og Spanien mod syd, og Middelhavet mod øst. Området har et bredt tilbud af kultur, naturoplevelser og fornøjelser.

Hvad mener du om mere end 300 solskinsdage om året, 50 km sandstrande samt 30 km klippekyst med små vige og strande. Fra kysten tager det to timer i bil at nå frem til skiterrænet, hvor skilifter vinteren igennem tager dig med op på pister af alle sværhedsgrader. Er du interessseret i vandreture, findes der masser af kortlagte ruter for hele området.

Udover sol og saltvand kan man også prøve forskellige varme termal bade, som findes naturligt i området. Stednavne med varme bade hedder som regel noget med ’les bains’ fx ’ Amélie les Bains’.

Kulturen er en blanding af fransk og katalansk som begge udspringer af en romersk livsstil. Området var koloniseret af romerne fra ca år 120 f.Kr. og var en del af ’Gallia Narbonensis’. Efter romerne forlod området omkring år 414 har mange hære passeret og det har været underlagt mange forkskellige magthavere. Siden 1659 har Roussillon været fransk.

Ved foden af Pyrenæerne vokser kirsebær, ferskner og abrikoser i store frugtplantager. Der dyrkes også solsikker – men den mest udbredte plante under 300 Moh er vinstokke.

I Pyrénées Orientales og Aude er det derfor let at spise godt, drikke godt og have det godt.

Föregående
Nästa