Languedoc-Roussillon

Mange nordboere velger å flytte sydover, til Middelhavet og solen og varmen. Et bra valg er da Pyrénées Orientales eller Aude, med Pyrénéene og Spania i sør og Middelhavet i øst. Området kan by på et bredt repertoar av kultur, naturopplevelser og fornøyelser.

Hva med over 300 soldager i året, 50 km med lange sandstrender, samt 30 km med klippekyst med små sandstrender innimellom. Fra stranden tar det to timer med bil til vintersportssteder med skiheiser for alle kategorier skiløpere. Er man interessert i fjellvandring finnes det mange merkede løyper i hele området.

Foruten sol og salte bad kan man også prøve varme bad av forskjellig slag på de ulike SPA som finnes i området. Stedene med varme bad pleier å ha et bynavn som slutter på ”les bains”.

Kulturen er en blanding av fransk og katalansk, som begge stammer fra et romersk levesett. Området ble kolonisert av romerne ca 120 år f. Kr. og var en del av Gallia Narbonensis. Etter at romerne forlot området på 460-tallet, har mange arméer passert og mange krigsherrer har erklært seg herskere over området. Siden 1659 har det vært fransk.

Ved foten av Pyrénéene finnes en stor region for fruktdyrking, først og fremst kirsebær, fersken og aprikoser. Det dyrkes også en del solsikker og forkjellige andre grønnsaker. Men den dominerende veksten på høyder opp til 300 m er vinrankene.

Det er derfor lett å spise og drikke godt i Aude og Pyrénées Orientales samt ha et bra liv på alle måter.

Föregående
Nästa